ASDA 2019 – DOSAD NAJVEĆI MEĐUNARODNI SAJAM VOJNE INDUSTRIJE U SPLITU

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija ASDA 2019. održana u Spaladium areni od 10. do 12. travnja 2019. godine, gdje se predstavilo 185 izlagača oružja i vojne opreme iz 26 zemalja, a posjetila su je izaslanstva iz 33 države.
Nakon svečanosti otvaranja izaslanstva su obišla izložbeni prostor ASDA-e 2019 u Spaladium Areni, a potom se uputila na demonstraciju združenih vojno-sigurnosnih sposobnosti ASDA 2019.
Među brojnim Hrvatskim tvrtkama i Zadruga ‘Tenkisti Hrvatske Vojske’ je sudjelovala na izložbi u promociji projekta pod nazivom ‘Veteranski vojni turizam’ odnosno Tenkodroma u Benkovcu https://tenkodrom.com/
Po broju izlagača i zemalja sudionika te po posjetu stranih državnih izaslanstava 5. po redu ASDA dosad je najveća.

Na zatvaranju ASDA-e direktor TNT Production Inc. Justin Webb uručio je donaciju predstavnicima Zaklade vojne solidarnosti. Tako je cijeli prihod od prodaje ulaznica za Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju 2019. doniran Zakladi vojne solidarnosti.

Zaklada vojne solidarnosti predstavljala je djelatnike Ministarstva obrane i pripadnike Hrvatske vojske koji su, kako je objašnjeno, zbog posebnosti i prirode posla kojim se bave posebno izloženi opasnosti od pogibije i ranjavanja tijekom obnašanja svoje dužnosti.

U organizaciji američke tvrtke TNT Productions Inc, specijalizirane za međunarodne sajmove, i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, ASDA (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference) http://adriaticseadefense.com/ se u Splitu održava svake dvije godine i afirmirala se kao jedna od vodećih vojnih izložaba i konferencija u jugoistočnoj Europi.

Taj će se međunarodni vojni sajam održavati u Splitu i ubuduće, jer su potpredsjednik Vlade i ministar Damir Krstičević te direktor TNT Productiona Justin Webb na njegovu otvorenju 10. travnja potpisali protokol o daljnjoj suradnji i organizaciji ASDA-e.

 

Brošura: http://adriaticseadefense.com/wp-content/uploads/2019/03/Brochure-ASDA-2019.pdf
Izlagači: http://adriaticseadefense.com/exhibitors-listings/

 

Foto galerija:

2019-04-14T22:57:03+02:00